INTERVIUL DE DUMINCĂ #16

Bună ziua, dragi voluntari, și bine ați revenit la Interviul de Duminică. Sper că sunteți bine și că prima săptămână a Postului Paștelui a fost cu folos și sens. Teologul Paul Evdokimov scria că „Dumnezeu S-a făcut om pen­tru ca omul să-I contemple Faţa în orice faţă omenească.” Vă doresc în continuare un post binecuvântat și multă iubire.  

Despre invitatul meu de azi vă pot spune că în fiecare zi contribuie la ascensiunea lui într-un Om Frumos. „Orice decizi să fii, fii cel mai bun!” sunt, cu siguranță, cuvintele care îi descriu cel mai bine parcursul. Bogdan, bine ai venit la Interviul de Duminică.  Foarte mulți te cunosc din diferite perspective, datorită anumitor conjuncturi. Cum alegi să te prezinți acm voluntarilor? Ce le-ai spune despre tine?

Bună, Teofana. După cum ai spus, mulți mă cunosc datorită unor împrejurări comune. Sunt Bogdan Carază sau cum îmi mai spun cei  apropiați, Bogza. Sunt voluntar al Colegiului Sfântul Nicolae, student la Teologie și angajat al Mitropoliei, pe postul de recepționer și cântăreț în parohia Aroneanu. Am 22 de ani, sunt o fire deschisă, sociabilă, îmi place să cânt, să citesc, să fac sport și să petrec clipe frumoase alături de oameni valoroși. Sunt o persoană motivată, ambițioasă și îmi place să fiu un sprijin pentru cei de lângă mine.

Care este cea mai mare realizare a ta? Care este dorința ta cea mai mare?

După cum au observat și majoritatea dintre cei care mă cunoașteți mai bine, una dintre marile realizări pe care le am este slăbitul. Spun că slăbitul este una dintre realizările mari, deoarece este destul de greu să slăbești în jumătate de an 40 de kg. Am depus un efort destul de mare și mi-am tăiat toate poftele posibile. Am ales să spun despre această realizare deoarece vreau să vă aduc în vedere, dragi voluntari și colegi, faptul că dacă îți dorești cu adevărat să faci un lucru măreț în viața ta, nimic nu te poate opri.

Care a fost cea mai mare provocare în activitatea ta de voluntar și cum ai reușit să o depășești?

Cea mai mare provocare în această activitate de voluntar a fost atunci când a trebuit să fiu însoțitor al grupului psaltic Tronos. A fost o responsabilitate foarte mare având în vedere că era un grup format din 50 de persoane. Pot spune că a fost o activitate solicitantă, dar, prin răbdare și încredere în propria mea persoană, am reușit să fac față și să trec cu bine de ea.

Care sunt top trei filme sau cărți pe care le-ai recomanda și de ce?

Păi mă gândesc la 3 cărți faine, ele fiind:

27 de pași, scrisă de Tibi Ușeriu. Această carte pot spune că a fost punctul de plecare în ceea ce tine de domeniul sportului și al alergării. O carte foarte motivată, în care ți se prezintă sub 27 de puncte cum poți trece peste toate obstacolele vieții ca să ajungi acolo unde îți dorești.

Mentalitate deschisă. Cartea aceasta oferă cheia stării mentale corecte. Te învață cum să te deschizi către nevoile și obiectivele celorlalți. Oferă o perspectivă deosebită asupra vieții și pot spune că e o carte care stă la baza formării echipelor puternice și eficiente.

Cel mai bogat om din Babilon. O carte despre care pot spune că e o adevărată sursă de inspirație, ce tratează subiecte actuale precum planificarea și obținerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, dar și principii financiare extrem de solide. O recomand cu căldură și vă spun cu toată sinceritatea că am reușit să pun în practică aceste principii, ele oferind deja roade frumoase.

Ce îți place cel mai mult la Colegiul Sfântul Nicolae?

Pentru mine acest loc a devenit ,, acasă” din Iași. E un loc foarte plăcut și care mă face să mă simt ca în sânul familiei mele. Am prieteni foarte fain aici, dar și niște colegi de muncă deosebiți. Chiar sunt foarte recunoscător că trăiesc aici și sunt înconjurat de acești oameni.

Ai o învățătură sau un principiu după care îți trăiești viața?

Mereu încerc să fac ceea ce mă liniștește și îmi creează satisfacție. Mă gândesc că cel mai bine pentru noi este să facem lucrul care ne liniștește și ne creează interes, deoarece doar așa cred că putem face lucrurile bune și frumoase.

Este ceva ce ai vrea să transmiți voluntarilor pe această cale?

Dragi prieteni și colegi, profitați de timpul frumos pe care îl petreceri aici și încercați să fiți mai uniți, lăsând deoparte răutățile si dezbinările. E frumos să trăim în armonie aici. Vă rog să rămâneți la fel de buni ca până acum.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *