Informare utilizatori

TIMPUL – portal de cultură

Manifestul proiectului

„Scrieţi, băieţi, orice, numai scrieţi!” Ion Heliade – Rădulescu

În noul proiect TIMPUL – portal de cultură, site-ul www.revistatimpul.ro va deveni un portal de cultură, unde vor publica atât autori importanți ai culturii românești, cât mai ales debutanți.

Ideea de bază a proiectului constă în constituirea/găzduirea a sute și chiar mii de reviste TIMPUL, în țară și diaspora, care să implice mii de colaboratori și zeci de mii de cititori. Dorim să creăm comunități TIMPUL (Oamenii Timpului) care să editeze reviste TIMPUL la nivel de județ (de exemplu Timpul de Brașov, Timpul de Timiș, Timpul de București etc), dar și la nivel local, în orașe mai mici, în comune, sate, școli, licee sau universități (Timpul de Codlea, Timpul de Tg. Frumos, Timpul „Negruzzi, Timpul „Sf. Sava” etc. etc.). Practic, fiecare filială va putea avea propria revistă TIMPUL, cu propriul colectiv de redacție (minim 3 membri) și un coordonator (de preferat, profesor de limba română sau de disciplină umanistă).

Portalul va fi constituit pe diverse categorii: Politică, Cultură, Evenimente, Interviuri etc și, respectiv, subcategorii: Artă, Literatură, Filosofie, Religie, Film, Muzică, Teatru, Economie, Drept și Romanism (Patrimoniu cultural/Mediu).

Portalul TIMPUL va conține Timpul TV și Radio TIMPUL, o televiziune și un post de radio culturale care vor emite online, vor difuza interviuri sau dezbateri cu personalități marcante românești și străine, transmisii live (înregistrate), evenimente culturale (lansări carte, expoziții, concerte, spectacole) din țară sau străinătate.

Vom pune accent pe implicarea, educarea, încurajarea si promovarea tinerilor în toate domeniile: artă, literatură, film, teatru, muzică, filosofie, religie, drept și economie.

Portalul de cultura TIMPUL = un FACEBOOK Cultural.

Scopul final al proiectului este educațional și formativ, de culturalizare în masă a tinerilor din întreaga țară: dorim ca mii și mii de tineri să se apuce de scris (și de citit).