7 conturi de socializare utile pentru tineri

În loc să te simți vinovat că ai petrecut timpul navigând pe internet în zadar, acum poți utiliza acest timp cu folos!

Rețelele de socializare joacă un rol important în cultura adolescenților de astăzi. Sondajele arată că 90% dintre adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani folosesc rețelele sociale. 75% de adolescenți raportează că au cel puțin un profil de social media activ, iar 51% raportează că vizitează un site de social media cel puțin zilnic. Deseori, timpul petrecut în rețelele sociale este cheltuit în zadar, însă acest lucru se poate schimba!

În continuare, vă oferim o listă de conturi pe diverse rețele de socializare, care ar putea fi de ajutor adolescenților:

  1. @michelle.languages (accesează link-ul)

Michelle este o studentă și o poliglotă, care împărtășește propriile strategii de învățare, sfaturi pentru o viață organizată și alte tips-and-tricks-uri interesante.

  1. @heybobbibanks (accesează link-ul)

Terapeut, consultant, „life coach”, neurolog, britanica Bobbi Banks postează sfaturi și îndrumări care oferă cunoștințe de viață esențiale pentru toată lumea. De exemplu, cum să îți dai seama că ești într-o relație de prietenie cu o persoană toxică, cum să înțelegi când ești manipulat, despre sănătate mintală ș.a.

  1. @kermitkritterstudios (accesează link-ul)

Acest cont de Instagram este potrivit pentru cei care au nevoie de motivarea de a fi productivi, pregătirea de examene, traiul minimalistic, etc. Aranjat într-un stil organizat și accesibil, contul dat este perfect pentru elevi și studenți.

  1. @notplantbased (accesează link-ul)

Postări despre mâncare, motivație, sănătate, repere greșite și despre anumite celebrități din mediul online care promovează imagini și informații false. Contul a fost creat de jurnalista Eve Simmons, o tânără în recuperare după o tulburare alimentară.

  1. Ted-Ed

Canalul de Youtube Ted-Ed are scopul de a crea video-uri pe subiecte informative și interesante pentru toate vârstele. Temele explorate încep de la știință, continuă la business și economie, și se încheie cu arta.

  1. Kahn Academy

Academia Kahn nu este doar un canal YouTube. Este o resursă vastă care oferă lecții gratuite, exerciții de practică și oraruri pentru o educație personalizată, susținută de contribuții din partea strategilor, oamenilor de știință, specialiștilor în conținut și educatorilor.

  1. Veritasium

Fizicianul Derek Muller folosește o varietate de experimente, dramatizări și interviuri cu experți pentru a explica fundamentele de bază ale științei. El demaschează diverse teorii conspiraționale din domeniul științei, ceea ce poate inspira tinerii să afle mai multe despre știință.

Prevenirea adolescenților de la folosirea rețelelor sociale poate părea o chestiune imposibilă. O abordare mai realistă ar fi să-i îndemnăm către un consum mai sănătos. Anume această listă de conturi cu un conținut pozitiv și util poate fi un început către folosirea internetului într-un mod eficient.

Surse: 

parentmap.com

blog.steppingblocks.com

Autor de text: Ceresco Sabina

Redactor-șef: Dabija Bianca

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *