Spectacolele jucate pe scenele Chișinăului în luna noiembrie

Teatrul este un mod perfect pentru a ne încărca cu energie pozitivă, a deveni mai bogați spiritual și a savura arta. Astfel, pentru a ne putea bucura de teatrul moldovenesc, în luna noiembrie se organizează multiple spectacole pe scenele teatrelor din Chișinău. 

  1. Spectacolul „Bună dimineața, tăticule” 19 noiembrie 2023 – ora 18:30, Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, preț 70 – 150 lei

Comedia „Bună dimineața, tăticule!” este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, un spectacol montat de Sandu Grecu. „E o comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. ”

  1. „Aveți ceva de declarat?”  19 noiembrie 2023 – ora 18:00, teatrul „Mihai Eminescu”, preț 70 – 150 lei

Plictisită de viața de cuplu, Madam Chandebise conspiră cu cea mai bună prietenă pentru a-i incrimina credinciosului său soț un fals adulter. Soțul prietenei, hombre caliente, recunoaște scrisul, scoate pistolul și dă startul unui motaigne-russe care le întoarce tuturor viețile cu fundul în sus și revelând multe necunoscute într-o ecuație care vă va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului!

  1. „În largul mării” 21 noiembrie 2023 – ora 18:30, teatrul „Mihai Eminescu”, preț 100 lei

Una dintre piesele celebrului dramaturg polonez Sławomir Mrożek, „În largul mării”, a fost jucată în premieră, duminică, 11 mai, la Chișinău. Montat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, spectacolul „În largul mării” are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă, regia fiind semnată de Petru Hadârcă.

  1. „Frunze de dor” 23 noiembrie – ora 18:00, teatrul „Mihai Eminescu”, preț 100 – 200 lei

Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte. 

  1. Spectacolul „Dosarele Siberiei” 24 noiembrie 2023 – ora 18:00, teatrul „Mihai Eminescu” preț 70 – 150 lei 

Soarta românilor basarabeni persecutați, masacrați și exterminați de regimul comunist prin foamete organizată, prin deportări în masă și prin încarcerare în GULAG. Cifrele victimelor sunt impresionante, dar ele rămân în zona statisticii. Dacă moartea unui singur prunc strivit sub genunchiul soldatului care a urcat pe cuptor în căutare de dușmani ai poporului este zguduitoare, cât cântărește suferința celor 11 899 de copii deportați numai în vara lui 1949? Cum poate fi măsurată durerea celor 14 033 de femei, cele mai multe mame cu copii, deportate și ele în același an?

  1. „Fără pijamale” 25 noiembrie 2023 – ora 18:30, teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, preț 70 – 150 lei

Un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o călătorie de afaceri, dar fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Dar ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați?

  1. „Hamlet” 25, 26 noiembrie 2023 – ora 18:00, Teatrul Geneza Art, preț 350 lei

HAMLET este una din cele mai mari piese de teatru din toate timpurile. ,,Hamlet” a fost pus în scenă de către cele mai mari companii teatrale din lume și jucat de nume celebre. Tragedia shakespeariană este un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pun în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice.

  1. „MacBeth” 25 noiembrie – ora 18:00, Teatrul Fără Nume, preț 150 – 300 lei

O viziune modernă a clasicului „Macbeth”, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare şi Eugen Ionesco. O tragedie clasică, care aduce în prim plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice şi sfidarea valorilor morale.

  1. „Gaițele”, 26 noiembrie 2023 – ora 18:30, teatrul „Eugene Ionescu”, preț 120 – 300 lei

Piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia națională. O comedie tragică în două acte. Autorul atacă o societate în plin proces de descompunere, o societate ce se cramponează de forme vechi ale unei vieţi închistate în prejudecăţi şi tradiţii formale. Umorul este prioritar, iar textul urmărește să scoată în evidență lipsa de cultură a oamenilor bogați, care doresc numai călătorii și își petrec întreaga zi fără să facă absolut nimic. Spectacolul prezintă realitățile lumii noastre, indiferent de perioadă.

  1. „Copiii foametei. Mărturii” 29 noiembrie 2023 – ora 18:30, teatrul „Mihai Eminescu”, preț 100 lei 

„Copiii foametei. Mărturii” – dezvăluie trăiri legate de suferințe omenești ale locuitorilor din Antonești, de pe urma foametei din 1946 -1947. Un spectacol care te face să tresari, să te cutremuri și să rămâi îngrozit: „Doamne ferește!”. Problema este pusă în flagrant: foamea a fost „pregătită” de activiști, care strângeau grâul din hambarele oamenilor, le furau banii. „Doamne ferește!”. E povestea din care fiecare dintre noi am avea ce învăța: sacrificiu, sinceritate, noblețe, omenie – de asta au dat dovadă în acele vremuri grele oamenii din Antonești.

Sursă: Fest.md

Autor de text: Andreea Bostan

Editor: Barbu Camelia

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *