Cuperoza și gama Homeo

Cuperoza, integrata adesea in denumirea mare de rozacee, este o afectiune a vaselor mici de sange de la nivelul pielii, manifestata prin dilatarea lor sub forma unei retele capilare rosii, vizibile. Aceasta dilatare nu este de cauza inflamatorie, ci apare ca un defect al motricitatii vaselor de sange, fiind considerata mai mult un defect cosmetic decat o patologie in sine. Afla, in cele ce urmeaza, de ce apare cuperoza, ce persoane se afla in categoriile de risc pentru dezvoltarea ei, care sunt stadiile de evolutie, cum se poate trata si ce masuri de preventie sunt eficiente impotriva dezvoltarii ei.

Nu de putine ori, cuperoza este intalnita sub denumirea de rozacee, astfel ca cele doua pot fi confundate cu usurinta. Acest fenomen se produce din cauza faptului ca afectiunile in cauza pot avea un aspect macroscopic al afectarii tegumentare foarte asemanator. Totusi, un medic dermatolog poate sesiza diferenta si poate adapta tratamentul pentru patologia identificata.

In practica medicala, cuperoza poate fi considerata ca fiind un stadiu incipient al rozaceei sau poate fi vazuta ca o afectiune de sine statatoare. Principalele diferente intre cele doua stau in procesul fiziopatologic din spate, tabloul clinic si localizarea zonelor afectate.

Cauze si factori de risc

Cu toate ca nu a putut fi identificata o cauza exacta pentru aparitia cuperozei, anumite particularitati sunt considerate a fi corelate. Astfel, printre ele se afla:

  • Antecedentele heredocolaterale (familiale) – a fost stabilita o legatura intre incidenta cuperozei si prezenta unui istoric familial pozitiv in cazurile identificate;
  • Expunerea prelungita la raze ultraviolete – s-a dovedit ca expunerea la soare (dar si la solar) contribuie la procesul de imbatranire a pielii si degenerare a peretilor vasculari de la suprafata tegumentelor;
  • Diferentele mari de temperatura – alternanta temperaturilor foarte ridicate si foarte scazute contribuie, in mod direct, la afectarea motricitatii peretilor vasculari (chiar si in cazurile extreme, izolate, precum degeraturile).

Pe langa cauzele principale de dezvoltare a cuperozei, anumiti factori de risc pot delimita categorii de persoane susceptibile la dezvoltarea afectiunii. Exemple de factori de risc sunt:

  • Varsta – este prezenta o incidenta crescuta in intervalul de varsta 30-50 de ani;
  • Stresul psihic – starile emotionale pronuntate determina concentrarea unui flux marit al sangelui la nivel capilar, fapt care se traduce prin slabirea peretilor vasculari;
  • Consumul excesiv de alcool si fumatul;
  • Consumul prelungit si/sau excesiv de corticosteroizi;
  • Menopauza;
  • Expunerea excesiva la factori poluanti;
  • Folosirea excesiva a exfoliantilor abrazivi.
Redness | Couperose | Rosacea - lamarins Webseite!

Soluții de tratament – gama Homeo

Homeo Gen – crema de fata hidratanta, anti-cuperozica

Cremă de față hidratantă, reechilibrantă, anti-cuperozică pentru ten sensibil.

Cremă este indicată pentru toate tipurile de piele.

Normalizează pielea hipersensibila, îmbunătățește nivelul de hidratare, ameliorează cuperoza și întărește protecția cutanată față de agresiunile atmosferice.

Homeo Rose Ser – Ser anti-cuperozic si anti-inflamator

Ser anti-cuperozic, anti-inflamator, anti-roșeață.

Produsul este indicat pentru tratamentul intensiv al pielii inflamate, inclusiv cea din edemul neurogenic, cât și pentru tratamentul cuperozei.

Homeo Rose Ser scade numărul citokinelor pro-inflamatorii, scade vasodilatația, edemul, eritemul și reduce reactivitatea crescută a pielii.

Mai mult, îmbunătățește tonusul cutanat, elasticitatea vaselor sanguine și scade permeabilitatea capilară.

Surse: https://www.dermapharmashop.ro/, https://www.reginamaria.ro/.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *