Laureații Salonului de Carte Dorobanți Street Art Festival 2023

În cadrul Dorobanți Street Art Festival, care a avut loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie pe Strada Puțul lui Zamfir din București, s-a desfășurat și Salonul de Carte, un proiect inițiat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache pentru promovarea literaturii.

Autorii prezenți și-au vândut cărțile și au acordat publicului autografe pe stradă, la această provocare răspunzând peste 100 de bucureșteni. Salonul de Carte a fost, totodată, un concurs, desemnându-se cele mai vândute cărți și acordându-se premii speciale autorilor. Juriul care a stabilit câștigătorii a fost format din Claudiu Dumitrache (președinte), Adrian Artene, Ștefan-Lucian Mureșanu, Cristian Mușa, Nicolae Florentin Streche și Teodora Marin.

Autorii premiați au fost următorii:  

Așer Negoi – Premiul „Nicolae Labiș” pentru volumul „De vorbă cu… Timpul”; Andrei Drăgulinescu – Premiul „Jean Boboc” pentru întraga operă; Ștefan Gabriel Mateescu – Premiul „Lucian Blaga” pentru volumele „Crimă printre nobili” și „Întoarcerea fiului risipitor”; Dimitrie Sorin Pană – Premiul special al juriului și Premiul revistei Regal Literar pentru întreaga operă, și Constantin Stamate – Premiul revistei Timpul pentru volumul „Inițierea în martiriu”.     

Cele mai vândute cărți din concurs au fost „Crimă printre nobili”, de Ștefan Gabriel Mateescu, și „De vorbă cu… Timpul”, de Așer Negoi.

În cadrul Salonului de Carte a fost lansat și volumul „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”, semnat de Claudiu Dumitrache și apărut la editura Agaton anul acesta. Evenimentul a fost organizat de Love Life Events și se dorește a deveni o tradiție pentru cartierul Dorobanți.

Articole asemănătoare

Caravana „Citește și Dăruiește” la Nucet

Al doilea sezon al proiectului educațional „Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură” va debuta în comuna Nucet pe 30 septembrie, de la ora 16:00, la Căminul Cultural Nucet. Conferința se adresează elevilor Școlii Gimnaziale din comună, dar intrarea este liberă pentru oricine dorește să ia parte – părinți, profesori și elevi din alte școli sau localități.

De la Ienăchiță Văcărescu la Claudiu Dumitrache: „Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi” (Christian W. Schenk)

După 30 de ani de muncă, scriitorul Christian W. Schenk, unul dintre cei mai importanți și cunoscuți autori contemporani, a publicat în Germania „Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi”. Scrisă în limba germană, colecția antologică include VII volume care cuprind cei mai talentați, notabili și reprezentativi 433 de poeți români din toate timpurile, o lucrare unică și monumentală pentru promovarea și conservarea culturii române.

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *