Campionatul Mondial de Dans Sportiv al Juniorilor a fost câștigat de România

Pe 6 noiembrie a avut loc, la Sibiu, Campionatul Mondial de Dans Sport, categoria Junior 2 (14-15 ani), secțiunea Latino, în cadrul evenimentului Transylvanian Grand Prix 2021. În competiție au participat perechi din 32 de țări, care s-au luptat pentru titlul de Campioni Mondiali.

Campionii Naționali ai României, Răzvan Zaharia și Ana Maria Târzianu, au obținut titlul mult râvnit de Campioni Mondiali, confirmând prin asta valoarea dansului sportiv românesc.

Răzvan Andrei Zaharia (15 ani) este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, iar Ana Maria Târzianu (15 ani) este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Cei doi dansează de 10 ani împreună, formând o pereche din anul 2011 și se antrenează la clubul de dans Dance Energy Academy sub îndrumarea profesorilor Andreea Ramona Necula și Alexandru Necula. Datorită acestora au obținut rezultate notabile atât la nivel național, cât și internațional, făcând ca imnul României să răsune de nenumărate ori în sălile de concurs din întreaga lumea, situându-se în topul mondial al categoriei și secțiunilor încă de la vârsta de 9 ani.

Palmaresul celor doi se prezintă astfel:
– între 2015 și 2021 au fost de șase ori Campioni Naționali la secțiunea Latino (cel mai proaspăt titlu a fost obținut anul acesta, în Timișoara);
– Vicecampioni Naționali, secțiunea Standard;
– Campioni Naționali 10 dansuri (2019);
– 5 medalii de aur la German Open Championships, secțiunea Latino (cea mai importantă competiție la nivel internațional);
– 3 medalii de argint la German Open Championships și 2 medalii de bronz la German Open Championships la secțiunile Standard și 10 dansuri;
– din 2015 sunt membri ai lotului național al României;
– sunt câștigători a numeroase competiții naționale și internaționale (Austria, Germania, China, Dubai, Republica Moldova, Olanda, Portugalia, Italia, Slovenia). Ultimele competiții câștigate în perioada premergătoare Campionatului Mondial au fost Holland Masters (Rotterdam – locul 1) și Rome Open Festival (Roma, locul 1).

După doi ani în care pandemia a afectat atât calendarul cantonamentelor, cât și pe cel competițional, cei doi sportivi ieșeni au reușit performanța de a câștiga marele titlu de la prima lor participare la un Campionat Mondial. Ana și Răzvan ar fi putut participa și anul trecut, având în vedere că startul competiției este permis de la vârsta de 14 ani, însă ediția din 2020 nu s-a mai organizat din cauza Covid. Andreea Necula, unul dintre antrenori, a povestit despre perioada dificilă din timpul pandemiei, resimțită mai ales anul trecut când au fost sistate mai multe luni antrenamentele, reluate abia din iulie 2020. Dar timp de 90 de zile au lucrat doar individual, neavând voie să lucreze în perechi, iar competițiile au fost suspendate până la finalul anului.

Pe pagina de Facebook, cei doi sportivi au scris următorul mesaj de mulțumire:

„Atunci când visurile se împlinesc, dincolo de emoţii şi cu o bucurie greu de descris în cuvinte, le suntem recunoscători în primul rând antrenorilor noştri, care ne-au ghidat în ultimii şapte ani şi ne-au sprijinit să ajungem în acest punct al evoluţiei noastre. Le mulţumim şi părinţilor care ne-au sprijinit necondiţionat pe acest drum, prietenilor care au crezut mereu în noi şi fanilor care ne-au apreciat munca”

Publicat în Fără categorieRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *