FESTIVALUL INTERNAŢIONAL de TEATRU pentru PUBLICUL TÂNĂR Iași (FITPTI) – 1-10 octombrie 2021

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr este unicul festival de teatru din România cu acest profil și unicul festival internațional de artele spectacolului din jumătatea estică a României.

Pe parcursul a 10 zile s-au desfășurat spectacole live și difuzate online, printre care amintim: „  PISICA VERDE” (spectacol silent-disco nominalizat la Premiile UNITER pentru regie, Bobi Pricop), „ CHIRITZA ÎN CARANTINĂ” (Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj Napoca), „CUPLUL BAROC” (Teatrul R.A.B. Random Acts of Beauty Germania), „HAPCIU” (Davai theatre group Israel).

Programul a inclus și evenimente precum: „ÎNTÂLNIRE CU ROBOȚELUL PEPPER”, „Expoziție SCUFUNDAȚI ÎN VIRTUAL”, „Spectacol-lectură ÎN PANĂ ”,  ”Dürrenmatt, grafician și pictor – O operă picturală între mit și știință” – expozitie de grafică Friedrich Dürrenmatt (Centrul Dürrenmatt din Neuchatel Elveția, MNLR Iași), „Lansare carte Oltița Cîntec (coord.) „FEREASTRA CĂTRE DIGITAL. TEATRUL ȘI NOILE TEHNOLOGII”, „UN VIOLONCEL PRIN LUME” (concert cu muzică de film).

A fost un festival de anvergură care a reușit să readucă tineri către lumea teatrului împletită cu cea a tehnologiei.

Surse: https://luceafarul-theatre.ro/festivalul-international-de-teatru-pentru-publicul-tanar/festivalul-international-de-teatru-pentru-publicul-tanar-iasi-2021-arta-tehnologie/, https://www.facebook.com/Festivalul-International-de-Teatru-pentru-Publicul-Tanar-Iasi-2021-110008297497800/, https://www.youtube.com/channel/UCtjmp8hlilMZ5wtJIX0ZQ3Q/.

Publicat în Evenimente, TeatruRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *