Les Films de Cannes à Iași 2021

Festivalul Les Films de Cannes revine anul acesta la Iași și își propune, ca de fiecare dată, să aducă în premieră publicului cele mai importante și premiate filme ale anului.

Ediția a V-a a festivalului Les Films de Cannes à Iași aduce, la final de săptămână, cele mai interesante și premiate filme din selecția ediției 2021 a Festivalului de Film de la Cannes.

Seria de proiecții începe cu Les Intranquilles, în regia lui Joachim Lafosse, unde îl vom vedea pe Damien și soția sa Leila, între care există o conexiune profundă și o poveste de dragoste greu încercată. Deadline Hollywood Daily scrie că este „un film cu clasă, care explorează provocările acceptării și conviețuirii cu o boală psihică și o face aducând o rază de speranță în relațiile umane.”

Direct de la Cannes este și filmul Titane, câștigătorul premiului Palme d’Or, cu un poster care a intrigat întreaga critică de film și cu un sinopsis la fel de controversat: „după o serie de crime inexplicabile, un tată își regăsește fiul care dispăruse cu 10 ani în urmă. Titane este cuvântul franțuzesc pentru titan, un metal care se topește la temperaturi ridicate, rezistă la coroziune și formează legături solide ca piatra.”

În ultima zi, cinefilii vor putea viziona filmul La civil, de regizoarea belgiană de origine română, Teodora Ana Mihai, singurul film românesc reținut în selecția oficială, ce a fost aplaudat în picioare timp de opt minute după proiecție. Cei de la Screen Daily aduc în atenție ideea că se prezintă ca „un thriller captivant, care echilibrează tensiunea printr-un portret nuanțat al culturii violenței, care a ajuns să definească Mexicul modern”.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

22 octombrie 2021

18.00 – Les Intranquilles – (regia Joachim Lafosse) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

23 octombrie 2021

14.00 – Three Floors – (regia Nanni Moretti) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

17.00 – A Hero – (regia Asghar Farhadi) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

20.00 – The worst person in the world – (regia Joaquim Trier) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

24 octombrie 2021

14.00 – Les Olympiades – (regia Jacques Audiard) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

16.00 – Titane – (regia Julia Ducournau) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

18.30 – La Civil – (regia Teodora Ana Mihai) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

Programul complet de filme poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform noii hotărâri a Comitetului Județean pentru situații de Urgență. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Surse: https://filmedefestival.ro/, https://cinemaiasi.ro/, https://www.facebook.com/iasicinema.

Publicat în Evenimente, FilmRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *