Noaptea Muzeelor 2024 la sediul central al Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni și la Muzeul Oltului și Mureșului Superior

Sâmbătă, 18 mai, are loc ediția cu numărul XX a evenimentului de anvergură europeană Noaptea Muzeelor. Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni s-a alăturat, ca de obicei, inițiativei și așteaptă vizitatori la sediul central din Sfântu Gheorghe și la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc.

Programul pentru publicul din Miercurea Ciuc și împrejurimi cuprinde vizitarea expoziției permanente “Interior țărănesc”, expoziție de etnografie locală și expoziția temporară “Zestrea minerală a României”, itinerată de Muzeul de Mineralogie “Victor Gorduza” din Baia Mare, expoziție care se mai poate vizita doar până pe 12 iunie.

Pe scurt despre “Zestrea minerală a României”

Expoziţia, care s-a bucurat de un real succes până în acest moment în Miercurea Ciuc, cuprinde 122 de eşantioane mineralogice alese pe criterii ştiinţifice – descrise pentru prima oară în România sau carateristice spaţiului naţional, şi muzeografice – eşantioane cât se poate de estetice, care să încânte vizitatorul.

Expoziţia “Zestrea minerală a României” prezintă mineralele descrise pentru prima oară în România precum şi cele mai rare şi spectaculoase asociaţii minerale de pe teritoriul țării noastre. Partenerii Muzeului de Mineralogie din Baia Mare în acest proiect sunt Universităţile din Bucureşti (UB), Cluj-Napoca (UBB) şi Iaşi (UAIC) şi Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti (MNG), iar câteva piese provin din colecții private. Proiectul s-a bucurat şi de implicarea Academiei Române, prin consultanța ştiinţifică a regretatului academician Gheorghe Udubaşa.

Programul de vizitare de Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc: 17.00-21.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Acces: gratuit

Adresă: str. Petőfi Sándor nr. 23, Miercurea-Ciuc, Judeţul: Harghita;

Telefon: 0266 – 317726.

Pentru date suplimentare / e-mail: secretariat@mncr.ro/ moms_hr@yahoo.com;

Website: www.mncr.ro/ https://muzeu.mncr.ro/

Pe lângă vizita în expoziția permanentă de arheologie, la sediul central MNCR din Sfântu Gheorghe vizitatorii vor putea participa la ateliere creative, jocuri și la concertul „Călătorie muzicală prin Europa”, susținut de MoniAcustique (Monica Opra-voce, Tóth-Györbiró Apor-violoncel, Kertész Huba-chitară, Kertész János-pian).

Concertul va începe la ora 19.00, iar adresa la care sunteți așteptați este str. Gábor Áron, nr.16, Sfântu Gheorghe. Intrarea este liberă. Muzeul primește vizite până la ora 22.00.

Cosmina Marcela Oltean, Cristina Ioana Felea-Baubec 

foto, afișe MNCR

Publicat în Actualitate, Cultură, Evenimente, ExpozițieRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *