Simfonie a culorilor și emoțiilor

Galeria de Artă „Universitas” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (Casa Balaș, etajul 2) găzduiește în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie 2021 expoziția de pictură și grafică Remember Chromatic semnată de Carmen Maria Pâțu studentă în anul al III-lea la Facultatea de Arte Vizuale și Design, expoziție pe care o vernisăm astăzi, 2 decembrie 2021.

Trebuie să menționez faptul că galeria de artă Universitas oferă un spațiu generos inițiativelor artistice ale studenților din cadrul Facultății de Arte vizuale și Design, asigurând dinamism și profesionalism, încurajând, astfel, creșterea numărului de proiecte artistice în câmpul cultural ieșean.

Carmen Maria Pâțu expune în cea de-a patra expoziție personală  o serie de lucrări de pictură și grafică în mare parte portrete și autoportrete, ce încântă prin expresivitate și sensibilitate, într-un echilibru cromatic rafinat și delicat.

Aflându-se încă în plin proces de formare și exprimare plastică, Carmen caută și redă în lucrările sale formule vizuale și stilistice generând un labirint al propriei vieți cu toate emoțiile, visele, suferințele, realizările. Experimentând diverse tehnici precum acuarela, acrylic sau tehnici grafice și mizând pe un spectru cromatic vibrant și luminos autoarea expoziției construiește compoziții intense sau pline de lirism,  în care investește  multă emoție și valorifică studiul și cunoștințele acumulate.

  Siguranța cu care abordează ansamblul reprezentațional fie că vorbim de portrete, peisaje, desene sau compoziții, antrenarea cromaticii în acorduri succesive și complementare relevă un discurs vizual puternic cu un mesaj sincer centrat pe reflecţie și echilibru emoțional.

Portretele nu sunt doar forme de redare ale unor personaje, ele sunt atent construite astfel încât să transmită multiple semnificații ale personalității umane. Juxtapunerea formelor figurative cu structurile florale și relaționarea cromatică dintre ele reflectă imaginea unui om sensibil, profund ce exprimă prin arta plastică călătoria metaforică și fascinantă prin tot registul stărilor sufletești.

Așadar, demersul artistic Remember Chromatic converge spre o pendulare permanentă dintre terestru și ceresc, o interralaționare dintre trăirile personale și coordonatele societății contemporane,  transmițând publicului într-o simfonie a culorilor și emoțiilor gestualismul energiilor spirituale.

O felicit din suflet pe Carmen Maria Pâțu pentru expoziție, o încurajez în toate activitățile de dezvoltare a propriului traseu artistic  și îi doresc mult succes în tot ceea ce-și propune.

Publicat în Arte vizuale, EvenimenteRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *