La Teatrul Național „Mihai Eminescu”a avut loc premiera spectacolului radiofonic „Eu am vorbit cu Putin”de Irina Nechit

Recent, în sala „Valeriu Cupcea” a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, a avut loc premiera spectacolului radiofonic „Eu am vorbit cu Putin”, semnat de Irina Nechit, în regia lui Radu Ghilgaș. Spectacolul a fost realizat în cadrul Proiectului cultural „Teatru în căști: Dramaturgia contemporană în ritmul inovației ”. Din distribuție au făcut parte actorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași: Emil Coșeru, Tatiana Ionesi, Doru Aftanasiu, Haruna Condurache și Dumitru Georgescu.

Spectacolul înglobează o farsă tragică, în care viitorul este pus față în față cu umbra copleșitoare a trecutului. Prin interpretări pline de nuanțe, actorii au reușit să aducă la viață o poveste ce îmbină ironia amară cu momente de introspecție profundă, provocând publicul să reflecteze asupra fragilității umane și a contextelor politice care ne definesc.

Potrivit regizorului Radu Ghilgaș, piesa „Eu am vorbit cu Putin” este „o exorcizare a fricilor legate de război și de figura lui Vladimir Putin”.

Moderatoarea serii, poeta și scriitoarea Radmila Popovici, a adus o notă profundă și sensibilă discuției despre piesa „Eu am vorbit cu Putin”. Dialogul a abordat teme precum integrarea dramaturgiei naționale în peisajul cultural contemporan și puterea teatrului de a deveni un instrument eficient de dialog social și conștientizare. La discuție au participat Nicolae Negru, Vitalia Pavlicenco, Sergiu Pavlicenco, Grigore Chiper, Claudia Partole, Iurie Negoiță, Angela Caraus, Silvia Goteanschi, Radu Ghilaș, Irina Nechit și Alina Țurcanu.

Proiectul a fost realizat de Centrul de Teatru din Moldova și susținut de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Irina Nechit s-a născut la 1 ianuarie 1962 în satul Antonești, raionul Cantemir. A absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. Scrie cărți de poezie și dramaturgie. Este autoarea pieselor „Doamna-din-Satul-Florilor-ce-Mor”, „Maimuța în baie”, „Coridorul morții”, „Mi-e frică de Marea Neagră” ș.a.  Piesele sale au fost jucate pe scene ale teatrelor din Republica Moldova și din România.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *