Ambasadorii Juniori ai Parlamentului European în acțiune la aniversarea CNRV-ului!

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la fondarea Colegiului Național „Roman-Vodă”, liceul a organizat o multitudine de activități educative pentru elevii săi, de la ateliere, la competiții școlare diverse, la jocuri, la evenimente culturale.

Printre aceste activități, s-a numărat și atelierul Epas organizat de ambasadorii juniori ai Parlamentului European din CNRV în cadrul Programului „Școlii-ambasador” .

Tinerii ambasadori au învățat elevii participanți prin intermediul unor jocuri interactive despre drepturile lor în cadrul UE și despre influența Uniunii în viața de zi cu zi a cetățenilor europeni.

Dorind să aflu mai multe despre Epas și programul Școlii Ambasador, am luat interviu elevei Foia Ioana Iarina, unul dintre ambasadorii juniori ai Parlamentului European în CNRV.

Foia Ioana Iarina – Ambasador Junior al Parlamentului European de 3 ani 

1. Ce reprezintă Europas și programul Școlii Ambasador?

R: Este un program pe care noi îl desfășurăm în Colegiul Național Roman-Vodă de cinci ani prin care dorim să prezentăm elevilor valorile Uniunii Europene și să-i informăm cu privire la drepturile pe care toți le avem ca cetățeni UE.

2. Care sunt activitățile voastre în cadrul acestui program?

R: În cadrul acestui program noi derulăm diferite activități ce au ca scop educarea elevilor din colegiu. În fiecare an mergem din clasă în clasă și prezentăm diferite teme. Am vorbit despre Pactul de Uniune European și i-am informat pe elevi în legătură cu schimbările ce au avut loc la nivelul Uniunii.

3. Ce v-a determinat să participați la acest program?

R: În ceea ce mă privește, am vrut ca în anii de liceu să mă implic, să construiesc legături cu colegii mei și să învăț cât mai mult.

4. Care este importanța unor astfel de programe și ateliere în dezvoltarea tinerilor?

R: Cred că participând la astfel de ateliere putem învăța cum să comunicăm mai bine între noi, să ne lărgim universul de cunoaștere și nu în ultimul rând, să ne facem prieteni.

5. Cum ar putea alți tineri să se înscrie în școala ambasador și în alte activități similare Europas?

R: În fiecare an se realizează activități de recrutare pentru noi membri și ambasadori juniori ai Parlamentului European. De obicei, recrutările se fac în iarnă, iar elevii Colegiului Național „Roman-Vodă” vor fi anunțați, astfel încât să se poată înscrie.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *