Cum devin temele pentru acasă mai interesante și interactive?

De la limba română la matematică, chimie, biologie și alte materii, elevii deja întâmpină dificultăți la rezolvarea temelor pentru acasă. Din păcate, pentru marea majoritate, responsabilitățile școlare sunt deseori obositoare și plictisitoare. Așadar, acest articol le propune școlarilor o listă de site-uri care vor ușura procesul de învățare!

  1. Symbolab (matematică) 

Symbolab este o aplicație care permite utilizatorilor să exploreze secretele matematicii. Trigonometrie, algebră și grafice, toate răspunsurile la întrebările elevilor sunt aici! 

  1. Wolframalpha (științe)

Wolframalpha acordă la dispoziția elevilor mii de cursuri ce țin de matematică, fizică și chimie, alături de explicații accesibile și ușor de înțeles.

  1. GetBodySmart (biologie)

Acest site oferă teste și informație suport pentru cei pasionați de biologie și anatomia omului. Cu ajutorul diagramelor și a diversor lecții postate pe platformă, studenții au posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele în acest domeniu.

4. Quillbot (engleză)

Această platformă oferă redactarea textelor, dar și verificarea acestora. De asemenea, programa este capabilă de a identifica lucrările plagiate, scurtarea informației abundente, etc…

5. Sparknotes (engleză, română)

Sparknotes asigură rezumatele operelor literare favorite, intrând în esența romanului. Site-ul explică în detaliu consecutivitatea evenimentelor, sistemul de personaje și multe altele!

sursa foto: Pinterest

6. Quizlet (repetare)

Jocuri interactive, teste și flashcards. Alături de Quizlet, beneficiarul atinge noi performanțe în materia preferată prin intermediul diverselor activități create de alți utilizatori.

7. Anki (repetare)

Similar cu Quizlet, Anki ajută consumatorii să rețină informația eficient prin intermediul flashardurilor propriu personalizate.

8. Canva (design)

Canva este o platformă specializată în design și prezentări, fiind incluse diverse instrumente și resurse în crearea acestora. 

9. Coolors (design)

Coolors este unealta perfectă pentru generarea unei scheme de culori care apoi poate fi utilizată în prezentări, designuri, postări pe Instagram și multe altele!

Autor de text: Josan Tincuța

Redactor-șef: Dabija Bianca

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *