Domnul Broccoli îl ajută pe Moș Crăciun

Să fim buni nu este o calitate, ci un stil de viață. Să fim buni nu înseamnă doar să dăruiești, ci înseamnă să fii om, să fii empatic și dedicat. În România sunt peste un milion de copii care visează lucruri simple, precum o pereche de papuci noi sau chiar o porție delicioasă de mâncare. Lucruri care, teoretic, ar trebui să nu lipsească nimănui.

De-a lungul vremii s-au derulat nenumărate campanii în care s-au adună pachete care să poate ajută la îndeplinirea necesităților elementare pe care copii și familii nevoiașe le întâmpină. Într-una dintre aceste campanii s-a implicat și Domnul Broccoli, alias Alina Stanciu, recunoscută în Germania datorită activităților pe care le desfășoară la nivel integrațional.

Să le luăm pe rând și să descoperim o nouă lume, cea a Studioului Domnului Broccoli. (6) Studioul domnului Broccoli | Facebook)

„Neoficial, proiectul Domnului Broccoli s-a născut acum aproape 24 de ani, datorită fetiței mele, Larisa, cu care aveam pe atunci multe discuții contradictorii despre fructe și legume, în special morcovi și brocoli. Obișnuiam să îi inventez personaje și poezii haioase prin care să o determin să le consume. După aproape 2 decenii, fetele mele m-au convins că aș putea face cunoscute poveștile Domnului Broccoli mai multor copii. Astfel, acum 4 ani am conceput proiectul la un nivel oficial, cuprinzând mai multe obiective, cum ar fi: lectura (Domnul Broccoli le citește copiilor), promovarea autorilor români și nu numai, susținerea tradiției și a culturii românești.”

ne spune Alina Stanciu.

Este important să știm că acest proiect se bucură de susținerea unor oameni minunați, cum ar fi Părintele de la Parohia Ortodoxă Română din Offenburg, Parohia din Bistra Mureșului – România prin Centrul Cultural Catehetic Sf M. Mc. Pantelimon, Centrul Cultural din Nürnberg, al Adrianei Tillich, reprezentanta Ciuleandrei, Ansamblul Datina Germania ((7) Ansamblul Datina Germania | Facebook ) și multe alte persoane, cărora Alina Stanciu le este recunoscătoare.

De doi ani încoace, Proiectul Domnului Broccoli a înființat o bibliotecă și a activat un sub-proiect botezat Slove Călătoare. Prin această activitate Domnul Broccoli oferă cărți în limba română copiilor din diaspora. Cărțile provin din donații sau sunt cumpărate chiar de către Alina Stanciu, căci ea este cea care caută să aprovizioneze în mod constant rafturile micii biblioteci. Cu această ocazie îmbiem pe oricine care deține cărți ce nu le mai încap în biblioteca personală să nu le arunce! Puteți atât de ușor să faceți o bucurie cuiva.

Odată cu acest proiect, Alina Stanciu a reușit să impulsioneze tot mai multe persoane să se implice în campanii pentru copiii din familiile sărace din România. An de an, Domnul Broccoli îl ajută pe Moș Crăciun să împartă bucurie celor mici. Printr-o colaborare strânsă cu Oana Apetrei, care este voluntară la asociația Născută înger ((7) Asociatia Nascuta Inger Piatra Neamt | Facebook), copiii din mai multe orașe din România vor putea primi în curând, câte un mic dar. Unii dintre ei au trimis scrisori către Moș Crăciun. Acestea au ajuns la Studioul Domnului Broccoli și au fost repartizate celor care au dorit să se implice și să îndeplinească micile lor dorințe. Am citit și eu câteva și sunt efectiv răvășitoare.

O parte dintre membri grupului de cititori Iubitorii de cărți din străinătate s-au implicat și au ales să trimită pachete acestor copii. ((6) Iubitori de cărți în străinătate (Germania) | Facebook). I-am numit elfi. Oricine poate să devină un elf și să ajute la împlinirea unor visuri, oricât de mic și neînsemnat ar putea părea acesta.

Îmi aduc aminte de copilăria și adolescența mea. Am fost unul dintre acești copilași și am primit de câteva ori astfel de pachete. Câtă bucurie produce un acest gest! Este de neimaginat! Presar printre rânduri câteva dintre scrisorile pe care Domnul Broccoli le-a primit de la unii copilași. Citiți și cugetați! Fiți Elfi! Fiți Buni! Dăruiți și iubiți! Sufletele celor mici merită atenția noastră!

Persoanele care doresc să participe la proiectele Domnului Broccoli pot lua legătura direct cu Alina Stanciu. Puteți ajuta cu donații de cărți pentru Slove Călătoare sau puteți să deveniți un Elf. Alina Stanciu:

„ Îmi doream ca toți copiii să fie descoperiți, pentru că sunt minunați, cu talente deosebite și mi-ar plăcea dacă Domnul Broccoli ar da curaj copiilor să picteze, să cânte,să deseneze, să citească, dacă ar putea să îi provoace să scrie… de aceea mă bucur mai rău decât un copil atunci când primesc scrisorile Domnului Broccoli în care spun că îl iubesc și îi urmăresc poveștile. E un sentiment extraordinar și asta m-a motivat și atunci au venit idei noi. Iubesc copiii, cărțile și sunt convinsă că vom crește frumos.”

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *