Germania, 24 noiembrie. 3G obligatoriu în mijloacele de transport și nu numai! Unele landuri federale aplică regula 2G

Creșterea masivă a numărului de infecții cu virusul Covid-19 a determinat administrația federală să adopte măsuri de precauție tot mai severe. Zilele trecute, reprezentanții mai multor landuri s-au întâlnit pentru a dezbate modul cel mai eficient în combaterea acestui virus care ne afectează viețile de aproape doi ani. În urma acestor discuții s-a hotărât ca începând de astăzi, 24 noiembrie 2021, să se aplice regula 3G în majoritatea magazinelor, în toate instituțiile și în toate mijloacele de transport. Regula 3G înseamnă și se traduce prin Geimpft (vaccinat), Genesen (vindecat) sau Getestet (testat negativ).

Regula 3G se aplică și la locurile de muncă, unde cei nevaccinați sau nevindecați sunt obligați să prezinte un test negativ în fiecare zi de lucru. Testele valabile sunt doar cele făcute în centrele de testare specific destinate, cu specificația că testele rapide de antigen nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore, iar testele PCR sunt valabile 48 de ore. Unde este posibil se reactivează sistemul de lucru home-office.

Cei care vor refuza regula 3G nu vor fi primiți la locul de muncă. Zilele în care nu se prezintă la serviciu nu vor fi plătite, iar lucrătorul riscă să fie concediat dacă situația se repetă.

Lipsa unei dovezi a regulii 3G în mijloacele de transport va fi pedepsită cu amenzi semnificative.

Landurile federale Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Berlin, Hamburg, Bayern, Thüringen, Brandemburg și Sachsen-Anhalt vor aplica regula 2G (vaccinat sau vindecat) în foarte multe localuri, cluburi, restaurante, anumite instituții și magazine.

Piețele de Crăciun vor fi de asemeni restricționate celor care nu prezintă o adeverință care să îndeplinească regula 3G și în unele landuri chiar 2G.

Sursa acestui articol sunt știrile publicate în portalurile germane NTV și ZDF. Sursa fotografiei NTV.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *