Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, susține Proiectul TIMPUL – Portal de Cultură

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, susține în mod public Proiectul TIMPUL – Portal de Cultură. În acest sens, am primit la redacția TIMPUL o scrisoare din partea Casei Regale, gest care ne onorează în mod deosebit, însă, în același timp, ne și responsabilizează.

Îmi amintesc cu drag cum, în 1992, împreună cu prietenii mei din Iași am mers pe jos peste 70 de kilometri pentru a-l întâmpina, la Mănăstirea Putna, pe Regele nostru, Mihai I, căruia regimul de atunci îi refuzase de mai multe ori intrarea în țară. De ce am ținut atât de mult să îl vedem pe Rege? Pentru că, în acel moment, era unul dintre foarte puținele repere morale pe care le aveam eu și prietenii mei, dar și noi ca nație abia renăscută. Știm cu toții că Regele Mihai și întreaga Casă Regală a României au reprezentat în permanență și continuă să reprezinte, un simbol al valorilor naționale autentice, al moralității și al modestiei.

Iată că acum, la mai bine de 30 de ani de la acest eveniment, perioadă în care Casa Regală a desfășurat, în numele României, activități publice de reprezentare a națiunii, primim această scrisoare prin care Majestatea Sa Margareta își exprimă sprijinul pentru un demers educațional, cultural, civic, inițiat de Revista TIMPUL (fondată la 15 martie 1876). Alături de Majestatea Sa, echipa redacțională a publicației și voluntarii implicați în proiectul TIMPUL – Portal de cultură, avem credința că progresul României este direct proporțional cu accesul tuturor tinerilor la o educație de calitate.

Ca națiune, este absolut necesar să ne propunem să asigurăm fiecărui copil, fiecărui tânăr din această țară șansa de a-și atinge pe deplin potențialul, de a-și pune în valoare talentul și abilitățile, de a se manifesta deplin în domeniile în care se regăsesc.

În secolul XXI, avem nevoie de noi abordări, de metode inovatoare pentru a atrage tinerele generații să scrie, să citească, să se implice activ în evenimente culturale și artistice. Vom încerca să creăm aceste oportunități pentru tinerii noștri, fie că este vorba despre cei din mediul urban, rural, din Republica Moldova sau din diaspora.

Mulțumim Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei române, că este alături de noi în acest demers complex și ambițios, dedicat tinerilor români de pretutindeni.  

Mihai Vacariu

Iată textul scrisorii:

Domnului Mihai Vacariu
Manager al proiectului
Revista Timpul – Portal de Cultură
Iași

26 ianuarie 2021

Domnule Vacariu,

Am primit vestea noului proiect educațional Revista Timpul – Portal de Cultură și vă felicit pentru acest demers intelectual și civic.

Mă bucur că, după 145 ani de la înființare, Revista Timpul continuă să fie în slujba culturii române, și prin noul portal online, care aduce laolaltă tineri scriitori debutanți, dar și autori consacrați. Deschiderea către cititorii din mediul electronic va spori considerabil aportul cultural și intelectual al revistei.

Vă transmit gândul meu de apreciere pentru tot ce ați înfăptuit în aceste luni atât de încercate și vă doresc succes în continuare.

Majestatea Sa Custodele Coroanei române

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *